Loftmaling

Nymalede lofter giver ethvert rum nyt liv og med den rigtige loftmaling, og det rette udstyr, er opgaven hurtigt klaret samtidig med at resultatet er pænt. Når det kommer til loftmaling, er kvaliteten af denne nemlig essentiel for, at lofterne fremstår ensartede. Det skyldes – som med alt andet – at pris og kvalitet også hænger sammen, når det kommer til loftmaling. Særligt dækkeevnen kan svigte, når malingen er billig. Det medfører, at der er behov for en ekstra overmaling – og besparelsen ender således med at blive brugt på en større mængde maling sammenlagt. Samtidig med at ærgrelsen over at skulle male sine lofter for tredje gang nager.

Viser alle 9 resultater

Den billigste loftmaling er således ikke altid det bedste valg, selvom det kan være fristende at spare penge.

Det behøver dog heldigvis ikke koste en formue at få fat i god loftmaling og du kan stadig finde billig loftmaling af god kvalitet, hvis blot du finder god loftmaling på tilbud. Og dét hjælper vi dig med her.

Loftmaling i den rigtige glans

Maling findes generelt i forskellig glans. De mest almindelige glansangivelser er glans 5, glans 10, glans 20 og glans 25. Glans er et udtryk for, hvor blank malingen er. Jo lavere glanstal, jo mere mat er malingen. Og når det kommer til loftmaling, er en mat maling det bedste valg rent visuelt. En mat maling mindsker nemlig genskæret, og som hovedregel kan du gå efter en loftmaling i glans 2 eller glans 5.

Loftmaling i glans 2 er pænt til gipslofter eller andre lofter, som ønskes helt matte. Har lofterne stuk, er loftmaling i glans 2 særligt oplagt, fordi matheden vil få de smukke konturer til at fremstå skarpere.

Til alle andre lofter er glans 5 et godt valg. Eneste undtagelse er dog lofter på badeværelser. Her vil fugtigheden udfordre det matte loft, fordi et sådant er svært at tørre over med en klud. Her anbefales i stedet en loftmaling med en noget højere glans.

3 tips til maling af lofter

  • Skal du male både vægge og lofter, bør du starte med lofterne. Det giver det pæneste resultat. Skal du ikke male væggene, er det en god idé at afdække disse med plast. Det samme gælder gulvene. Uanset hvor meget man passer på, er det nemlig næsten umuligt at undgå stænk og spild. Dæk samtidig væggene af med malertape, så du får en pæn og skarp kant hele vejen rundt. Og husk desuden at tørre lofterne af med en grundrens og en klud for at fjerne gammelt snavs og fedt.
  • Den nemmeste måde at male lofter på, er ved at male kanter og hjørner med en lille pensel og derefter rulle loftmaling over resten af loftet med en malerrulle. Gør dig desuden den tjeneste at benytte en teleskopstang til arbejdet. På den måde behøver du ikke have armene over skulderhøjde, hvilket er meget, meget hårdt flere timer i streg. Du undgår også at vakle på en stige, men kan i stedet stå solidt og sikkert med begge fødder på gulvet.
  • Tilpas mængden af loftmaling, når du bruger malerrulle. Derved spilder du ikke unødigt meget, samtidig med at du efterlader det pæneste resultat. Skal du presse hårdt med rullen for at få malingen til at vedhæfte, bruger du for lidt loftmaling. Drypper malingen ned fra loftet, bruger du for meget.
Copyright 2023 - DigitalSucces