Vægmaling

Når boligen skal friskes op, er vægmaling i enten den samme eller en ny farve en nem måde at gøre det på. Der er nemlig ikke noget, som en ny klar vægfarve, der giver rummet nyt liv. Derfor har vi samlet et udvalg af den bedste vægmaling, der klarer opgaven til UG.

Vægmaling er nemlig ikke bare vægmaling og der er stor forskel på kvaliteten. Den billigste vægmaling er således ikke altid det bedste valg, selvom den lavere pris kan virke fristende. Ofte hænger pris og kvalitet nemlig sammen og billig vægmaling med ringere dækkeevne kan på den måde ende med at blive den dyreste samlet set, fordi væggene kræver en overmaling mere, når den valgte vægmaling ikke dækker så godt som den dyrere.

Når du leder efter den billigste vægmaling, er det derfor bedre at lede efter god maling på tilbud i stedet for billig vægmaling til discountpris.

Viser alle 8 resultater

Vælg vægmaling med den rigtige glans

Vægmaling findes i forskellig glans. De mest almindelige glansangivelser, når det kommer til vægmaling, er glans 5, glans 10, glans 20 og glans 25.

Glans er et udtryk for, hvor blank malingen er. Jo højere glanstal, jo mere blank er den, og jo mere blank maling, jo nemmere er væggen efterfølgende at rengøre og tørre over med en klud. Blank maling reflekterer dog også en del lys og er derfor ikke altid det visuelt pæneste valg. Selvom det kan være fristende at vælge en høj glans til alle rum – særligt når der er børn i hjemmet – giver dette således ikke det pæneste resultat.

Som udgangspunkt anbefales vægmaling i glans 25 til badeværelser og køkken. Vægmaling med glans 20 kan være oplagte på børneværelser og i entréen, hvor der af og til er behov for en våd klud. I opholdsrum som stue og soveværelser er glans 10 eller 5 tilstrækkeligt. Som tommelfingerregel gælder, at jo mere berøring og snavs en væg er udsat for, jo højere glans skal din vægmaling have.

Så længe skal vægmaling tørre

Når du skal i gang med at svinge penslen med vægmaling er det helt naturligt at glæde sig til arbejdet er overstået. Du har nemlig sikkert et billede inde i hovedet af, hvordan det færdige resultat kommer til at se ud. Derfor kan det måske være svært at vente til du er færdig, kan sætte møblerne på plads, hænge pynt på væggene og slænge dig i sofaen for at nyde det færdige resultat.

I arbejdet med vægmaling er det dog vigtigt, du forbereder dig på, at væggene skal have to overmalinger, for at din vægmaling er heldækkende. Samtidig skal du være tålmodig og sørge for, at første lag maling er tilstrækkeligt tørt, før du giver væggene endnu et lag. Ellers risikerer du nemlig at malerrullen enkelte steder trækker det første lag vægmaling af, hvormed overfladen bliver uens.

De fleste slags vægmaling kan overmales igen efter 4 timer, men tørretiden kan variere. Du kan som regel læse på den pågældende bøtte med vægmaling, hvor lang tid, malingen tager om at tørre.

Copyright 2023 - DigitalSucces